Grønne billån til elbil og hybrid

Er du på udgik efter finansiering til køb af en elbil eller hybridbil, så er de der flere muligheder. Mange banker har introduceret såkaldte grønne billån, som er målrettet elbiler. Renten på disse lån er typisk billigere, men ikke altid og et traditionelt billån er stadigvæk værd at overveje. Vi har liste en række tjenester hvor du kan få et lånetilbud. Ved at oplyse de rette informationer kan der hurtigt gives tilbud.

Sammenlign billån

Listen er ved at blive opdateret

Oversigten er lavet i samarbejde med Nylaan.dk

Hvad er grønne billån?

Der er kommet et meget stort fokus klimavenlig transport, og derfor har nogle banker valgt at tilbyde såkaldte grønne billån, som ofte har en attraktiv rente, og kun et krav på 10% udbetaling mod 20% på traditionelle biler. Det lyder også flot og godt, og nogle tilfælde kan tilbuddet også være godt, du skal dog have for øje at mange banker kræver, at du skal være helkunde hos banken for at få adgang til tilbuddet.

Vælger du at blive helkunde, så er det vigtigt at du sikrer dig at banken ikke tager høje renter og gebyrer på de andre lån som flytter med, så aftalen ikke længere er god.

Hvilke lånemuligheder er der?

Prisen på et billån kan variere meget fra sted til sted. I dag er det muligt at ansøge om et lån mange steder, det kan være de traditionelle banker, bilforhandlere og online udbydere af lån. Har du friværdi i din ejerbolig, så kan en ny bil ofte finansieres billigst ved at tage et lån i friværdien.

Mange danskere har traditionelt valgt et banklån, som kræver en omfattende kreditvurdering, hvilket ofte betyder at lånetilbuddet tager tid at udarbejde. Lån hos bilforhandlere er ofte dyrere, og de formidler typisk bare et lån, som de så får provision for.

Vi anbefaler derfor at benytte en online tjeneste som henter tilbud hos flere banker og låneudbydere. På den måde sikre man sig et lån, som ikke er for dyrt, og man kan let danne sig et hurtigt overblik over ens muligheder.

Hvad er renten på billån?

Renten varierer som sagt meget fra lån til lån, og afhænger af hvem der er udlåner og hvem der skal låne pengene. Uanset hvad så er det ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) som er den rente du skal holde øje med når du sammenligner lån. Mange bliver forblændet at et lån med lav rente og dertilhørende lave månedlige omkostninger, at de kommer til at overse rigtig store stiftelsesomkostninger og gebyrer. Jo lavere ÅOP desto billigere lån får du.

Det er desuden værd at bemærke at renter giver et fradrag, som kan trækkes fra i skat, og det gør gebyrer og stiftelsesomkostninger ikke.